Salon Piši nam Pokliči nas Lokacija

Slovenska kakovost in oblikovanje v lesu za vaš dom

Pohištvo za ves dom
Drugo

Datum objave: 16.09.24

Slovenska kakovost in oblikovanje v lesu za vaš dom

 

V sodelovanju s Spiritom (javna agencija RS) se pridružujemo vseslovenski kampanji »Uporabimo les«, kjer želimo poudariti naravne in trajnostne lastnosti slovenskega lesa. S tem partnerstvom si prizadevamo za ozaveščanje o prednostih lesa v notranjem oblikovanju ter prispevati k boljši kakovosti bivanja in ohranjanju naravnih virov. S sodelovanjem v kampanji podpiramo promocijo uporabe lesa ter prispevamo k širšemu zavedanju o pomembnosti trajnostnih materialov v našem vsakdanjem življenju.

Leseno pohištvo Alples je dandanes sinonim za kakovost. Kot prepoznavna blagovna znamka v Sloveniji imamo dolgoletno tradicijo, katero smo nadgradili z najnovejšo tehnologijo. Z uporabo slednje, inovativnostjo ter nenehnim razvojem in izboljševanjem, ohranjamo najvišje standarde kakovosti, ki so jih vajeni naši kupci.

Našo ponudbo odlikuje skrbno zasnovano pohištvo narejeno iz vrhunskih okolju prijaznih materialov. Ponaša se s sodobnimi oblikami, čistimi linijami in brezčasnim dizajnom. Rezultat uspešnega prepletanja tradicije in modernih rešitev so trajnostni in celoviti pohištveni kosi z dolgo življenjsko dobo.

Pohištvo po meri je lahko oblikovano za vse prostore v domu. Obsega namreč dnevne, otroške in mladinske sobe, predsobe ter kuhinje, v ponudbi pa boste našli še vgradne omare. A nikar ne skrbite – v kolikor doma ne želite opremljati sami, vam bodo na pomoč priskočili naši strokovnjaki. Ti vam bodo pomagali na vsakem koraku – od izrisa pa vse do montaže.

Zakaj je lesno bivalno okolje tako pomembno in kako vpliva na kakovost bivanja?

Oblikovanje v pohištveni industriji ima precej zahtevno nalogo. Zasnovani pohištveni kosi morajo biti praktični, sodobni, združljivi, udobni, cenovno ugodni, trpežni in trajnostni. Oblikovati pohištvo, ki bo ustrezalo vsem merilom, je težka naloga, a ne nemogoča. Na kakovost bivanja močno vpliva kako in iz česa je pohištvo zasnovano, česar se zavedamo tudi v podjetju Alples. Zato smo ostali zvesti preverjenemu in trajnostnemu materialu – lesu, katerega odlike so poznali že naši predniki.

Prisotnost lesa v bivalnem okolju poglavitno vpliva na naše fizično in psihično počutje. Številne raziskave so dokazale, da izpostavljenost lesu zniža vrednosti kortizola v telesu, ob tem pa pripomore k znižanju krvnega tlaka in srčnega utripa. Uporaba lesa prav tako vpliva tudi na kvaliteto zraka v prostoru. Material je namreč hipoalergen ter se ponaša s toplotnimi lastnostmi, ki pripomorejo k uravnavanju vlažnosti in temperature v domu.

Vpliv naravnih materialov na naše počutje je privedlo do t.i. biofilnega dizajna. Biofilija opisuje ljubezen do živih stvari ter povezovanja z naravo. Takšen dizajn uporablja veliko svetlobe ter naravne materiale z namenom ustvariti sproščujoč, zdrav, varen in domač ambient.

Oblikovanje v pohištveni industriji z okolju in zdravju prijaznimi obnovljivimi viri

Slovenska kakovost in oblikovanje v lesu za vaš dom

Kakovost bivanja je nekaj, k čemur stremimo vsi. Njeno definicijo je težko opredeliti, saj se merila zanjo razlikujejo od posameznika do posameznika. A v prvi vrsti mora zadovoljiti naše potrebe po varnosti, zasebnosti, počitku, dostopnosti, pripadnosti in vključenosti. Nekateri menijo, da visoko kvaliteto bivanja zagotavljajo urbana središča s pestrim javnim življenjem. Spet drugi so mnenja, da jo je moč doseči le na ruralnih območjih, kjer se živi v sožitju z naravo.

Ker približno 80 % časa preživimo v zaprtih prostorih, na kakovost bivanja vpliva tudi izbira pohištva in materialov. Les je obnovljiv, okolju in zdravju prijazen vir, ki oblikovalcem nudi izjemno vsestranskost ter prilagodljivost. Obstaja namreč veliko različnih vrst, med katerimi ima vsaka edinstvena zrna, teksture, barve in lastnosti. Nadvse močan in trpežen material se ponaša z neverjetnimi mehanskimi lastnostmi ter je odporen proti udarcem, umazaniji in poškodbam. Čeprav vselej zahteva nekaj vzdrževanja, je le to preprosto.

Lasten razvoj, bogate izkušnje in inovativnost nam dopuščajo, da kupcem ponudimo edinstvene, a cenovno dostopne rešitve. Naši izdelki so večinoma narejeni iz naprednih lesnih materialov in iz masivnih lesov. Te so plod uporabe visokega 90% deleža lesa in reciklaže lesenih izdelkov. Ročno obdelan plemeniti les uporabljamo predvsem kot pohištveni nakit, ki izdelke bogati, uporabniku pa nudi neposreden stik z materialom iz narave in delom človeških rok. Neoporečni materiali, brezčasne oblike ter vključevanje pametnih tehnologij v dizajn zagotavljajo nadpovprečno dolgo življenjsko dobo pohištva ter poskrbijo za ekološko bivalno okolje.

Kupujmo kakovostno, da bo trajalo dlje

V podjetju Alples se zavedamo, da pohištvo ni nekaj, kar bi kupovali vsakih nekaj let. Zato stremimo k temu, da so naši izdelki funkcionalni, izpopolnjeni, estetsko dovršeni, brezčasni, ergonomični in modularni. K temu pripomore naša trajnostno naravnana proizvodnja, ki temelji na vključevanju pametnih tehnologij, iskanju inovativnih rešitev in prijaznosti do okolja.

Ročno obdelan plemeniti les uporabljamo predvsem kot pohištveni nakit, ki izdelke bogati, uporabniku pa nudi neposreden stik z materialom iz narave in delom človeških rok.

Leseno pohištvo je dragocena naložba v prihodnost, zato vselej zahteva individualni pristop. Pohištveni kosi, vgradne omare, postelje in kuhinjski elementi se morajo popolnoma prilagoditi meram prostora, arhitekturnim nepravilnostim in detajlom ter zahtevam in potrebam kupca.

Da bi vam zagotovili celovito ponudbo, smo razvili vrsto raznolikih možnosti za opremo prostorov. Ti vključujejo bogat nabor uporabnih rešitev, materialov, obdelav, barv in zaključkov, s katerimi boste lahko opremili prav vsak prostor v domu. Od kuhinje, otroške in mladinske sobe, predsobe, garderobe, kabineta ali domače pisarne. Ker so programi modularni, prilagodljivi in vsestranski, dopuščajo tudi opremo hotelskih ali apartmajskih sob.

Pohištvo po meri se popolnoma prilagoditi meram prostora in potrebam kupca

Danes je na trgu velika izbira uvoženega masovno izdelanega in cenovno dostopnega lesenega pohištva, a se vse več kupcev raje odloča za pohištvo po meri. Slednje je razvito tako, da si lahko vsakdo – zasnuje postavitev, barve in materiale, kot mu ustreza. Merska prilagodljivost in sestavljivost sta ključni prednosti modularnega pohištva, saj dopuščata optimalen izkoristek prostora – najsi bo to v višino ali širino.

Izdelava pohištva po meri se začne z informativno ponudbo, ki jo prejmete na podlagi predhodnega povpraševanja. Našim strokovnjakom boste zaupali ideje, želje in zahteve, oni pa vam bodo pomagali najti najustreznejšo rešitev za vaš prostor. Da si boste lažje predstavljali naročeno pohištvo, vam bodo izdelali še 3D izris. Po potrditvi ponudbe sledita izmera na vašem domu ter izdelava izbranega pohištva. Ko je ta izdelan, bo dostavljen na vaš dom, kjer bodo za montažo poskrbeli izkušeni mojstri.

Članek je nastal v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija ter s finančno podporo in sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Več >>>  www.uporabimo-les.si